+47 40050167 ts@makeachoice.no

Mange unge sliter med å finne jobb og få fotfeste i arbeidslivet. Dette kan føre til økt fattigdom, kriminalitet og en stor forskjell mellom de som har jobb og de som ikke har det. Derfor er det viktig å finne løsninger som hjelper unge med å utvikle seg selvstendig, komme seg i jobb og oppleve mestring gjennom ulike aktiviteter.

Målet med programmet er å hjelpe unge til å bli selvstendige og finne arbeid ved å tilby jobbmuligheter, opplæring og støtte fra mentorer. Det legges vekt på læring gjennom praktiske aktiviteter som verktøy for personlig utvikling.

Programmet fokuserer på:

Utforske muligheter: Vi samarbeider med bedrifter og offentlige instanser for å finne jobber til unge, og ser også på muligheten for å skape nye arbeidsplasser, spesielt i områder med vekstpotensial.

Opplæring og utvikling: For å gjøre det lettere å få jobb, tilbyr vi kurs og opplæring som dekker både praktiske ferdigheter og entreprenørskap. Dette gir unge nødvendig kompetanse til å utvikle seg både personlig og faglig.

Mentorordning: Vi tilbyr også en mentorordning som gir veiledning fra erfarne personer. Dette skal hjelpe unge med å utvikle seg selvstendig, mestre hverdagen og skape sin egen fremtid.

Informasjon og synlighet: Vi sprer informasjon om prosjektet og opplæringstilbudene gjennom sosiale medier, skoler og samarbeid med lokale organisasjoner. Målet er å nå ut til flest mulig som kan dra nytte av tilbudene.

Evaluering: Vi evaluerer programmet regelmessig for å sikre at målene nås, og justerer det om nødvendig for å være enda mer effektivt.

Suksessen vil måles ved hvor mange unge som får jobb og tar del i opplæringen. Vi håper prosjektet vil bidra til å øke sysselsettingen blant unge i Sandefjord og gi dem verktøyene til å bygge sin egen karriere og fremtid.

Målgruppen for Make it-prosjektet er unge som ikke har jobb, men ønsker å komme i arbeid eller aktivitet. Vi jobber med unge voksne i alderen 16 til 30 år som opplever utenforskap, ensomhet eller har falt ut av skole og samfunn. Dette inkluderer også:

1. Unge med kriminell bakgrunn, enten de er innsatte, nylig løslatt, eller soner med elektronisk fotlenke.
2. Barnevernsbarn og barn i institusjon som sliter med å finne sin plass i samfunnet.
3. Barn og unge som blir mobbet eller utsatt for krenkelser, som har falt utenfor skolen eller arbeidslivet.
4. Unge voksne mellom 16-30 år som har falt utenfor skole eller arbeidsliv og sliter med å finne sin plass i samfunnet.

Vårt mål er å støtte dem i å utvikle seg selvstendig, finne mening gjennom aktiviteter og opplæring, og hjelpe dem tilbake på sporet enten det er i form av jobb, utdanning eller varig aktivitet. Vi fokuserer på å skape et fellesskap der alle kan finne sin vei, få hjelp til å mestre hverdagen og bygge en fremtid der de kan stå på egne ben. Vi vil bidra til å gi dem verktøyene til å komme ut av isolasjon, oppleve mestring og ta kontroll over eget liv.

Våre samarbeidspartnere tilbyr praktisk opplæring på arbeidsplasser og har et stort nettverk som kan bidra til å skaffe praksisplasser eller jobber til deltakerne.

Tjenester fra Make a choice:

– Makit – Trening/aktivitet 
– Pakke 1: 20 ganger per måned, 1,5 timer hver gang – Pris: kr 5000 per måned
– Pakke 2: 15 ganger per måned, 1,5 timer hver gang – Pris: kr 2900 per måned
– Pakke 3: 4 ganger per måned, 1,5 timer hver gang – Pris: kr 1700 per måned
– Mentor timer: kr 750 per time
– Andre tjenester: Pris avtales, og vi kan skreddersy avtaler etter individuelle behov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This